Opleidingspraktijk

Bij Huisartsenpraktijk H. Boelhouwer dragen we de handhaving, continuering en verbetering van de gezondheidszorg in Nederland een warm hart toe. Graag leveren wij een bijdrage door te helpen bij het opleiden van nieuwe zorgverleners en zijn zodoende naast huisartsenpraktijk ook een opleidingspraktijk.

In onze praktijk is een AIOS werkzaam.

  • AIOS (Arts in Opleiding tot Specialist)
    Een AIOS is een afgestudeerd basisarts die zich specialiseert in Huisartsgeneeskunde. Hiertoe volgt de AIOS colleges aan de universiteit en loopt stage in een huisartsenpraktijk.
    Binnen de huisartsenpraktijk voert de AIOS gedurende een jaar zelfstandig spreekuren en consulten uit. De AIOS wordt bijgestaan door en valt onder de verantwoordelijkheid van een supervisor (een ervaren huisarts).
    • Verwacht u, gezien de aard van uw klacht, dat u beter door uw eigen huisarts geholpen kunt worden, meldt u dit dan bij het telefonisch maken van de afspraak. Wij houden hier dan rekening mee.
Omdat onze huisartsenpraktijk ook een opleidingspraktijk is kan het voorkomen dat het soms iets langer duurt, dan u van ons gewend bent, voordat u geholpen bent of dat een consult iets meer tijd in beslag neemt. Wij vragen uw begrip hiervoor.